Lite bilder

Hallå igen

Då va det kväll här borta i Peking. Kvällen har spenderats med Yngve och hans fru Monika. Vi har ätit på en italiensk resturang (lite udda början kanske) och det var gott. Vi fick också se hur deras lägnhet såg ut och vart den låg, typ några hundra meter från vårt hotell, så det känns skönt. Efter resturangbesöket gick vi runt och kollade lite i shoppingområdet och handlade även flaskvatten på ett supermarket. De är ganska kallt här på kvällen så jag är glad att jag tog med mig vinterjackan. Måste säga att det verkligen är hur vackert som helst med alla lampor och neonskyltar som lyser när det blivit mörkt, hur coolt som helst.

Här kommer även de första bilderna tagna i Peking, bilder på vårt hotellrum.


Ni hao.. eller hur det nu stavas

Vi är framme! Äntligen.

Det var som väntat oerhört jobbigt att säga hejdå till alla, speciellt när jag stod med Marcus på flygplatsen och fick säga hejdå alldeles för snabbt, pga några petiga parkeringsvakter eller nåt. Efter det var gjort var det bara jag och Johanna kvar och det gick ju bra. Efter all in-checkning träffade vi på en engelsman som började prata med oss. Han var väldigt intresserad av var vi skulle och vad vi skulle göra, nästan lite för mycket. Men vi lyckades bli av med honom till slut. Sen var det bara att kliva på planet.

Efter en ganska obekväm och lång flygresa var det superskönt att kliva av planet och röra på sig. Men då kom nästa problem, vart skulle vi ta vägen nu? Ja de va väl bara att följa strömmen tänkte vi och gjorde det. Det visade sig ju gå ganska bra också. Vi gick igenom en passkontroll och sen fick vi åka ett tåg på flygplatsen som tog oss till vårt bagage. Ett tåg liksom! Men det är ju ändå världens största flygplats vi talar om, hehe. Efter det var det bara att vänta på väskorna som kom efter ett tag. Då va det fixat, nästa problem: hur sjutton ska vi hitta på Mr. Han som skulle hämta upp oss??? Men det visade sig inte heller vara så svårt. Vi hittade på honom ganska fort och sen var det bara att följa efter denna Mr. Han som inte kunde ett ord på engelska. Vi hoppade in i en liten taxibil och sen bar det av mot hotellet...

Nu sitter jag och Johanna på hotellrummet och nördar oss vid varsin dator, haha. Rummet är fint, ligger på tionde våningen och har utsikt över staden. Sängarna är ganska hårda men breda. Vi har stor platt-tv och badrummet är fräscht. Borde börja packa upp och allt sånt där eller bara sova helt enkelt. men det är svårt att göra någonting vettigt när man precis landat i detta otroligt häftiga land. Har blandade känslor just nu. Det känns hur spännande som helst att vara här och jag vill upptäcka och se massor av saker, samtidigt som jag redan saknar min fina pojke och bara vill krama om honom just nu.

Senare väntar en liten sightseeing med Yngve ( Sandviks chef i Langfang) och även middag. Sen blir det förmodligen tidig sänggång för vår del.

Puss


hej då...

Ja, så va dagen med stort D äntligen här. Allt är packat och klart och det börjar kännas riktigt nervöst. Jag kommer sakna alla här hemma så otroligt mycket. Allra mest kommer jag sakna den finaste pojken i hela vida världen, min älskade Marcus.

Så jag säger hej då till kalla snöiga Sverige och hej till Kina!

4 dagar kvar

Sådär ja, nu har man inhandlat allt inför resan, o de va inte lite heller. Nu börjar jag känna att de snart är dags. Shit! De känns inte riktigt klokt. Lilla jag ska ut i stora världen, jag som inte ens har suttit på ett flygplan tidigare. Ojoj hur ska detta sluta? Nä de slutar nog alldeles utmärkt. Först och främst har jag fina Johanna med mig under resan och dessutom har jag ju bara hört goda ord om människorna vi ska träffa där borta i Kina.

Nu är det dags att börja fundera över vad som ska packas ner i den stora resväskan jag släpade hem idag...

puss


solsken

Grymt kallt idag. Stod och frös på en kall liten busshållplats imorse och frös om det mesta. Fick iaf komma hem till ett soligt och fint Östhammar. Har varit duktig och skrivit en packlista idag och har även inhandlat lite saker som kommer behövas under resan. Har dessutom vart ute på promenad med min lilla hårboll till vovve, haha. Nu ska jag försöka ta tag i mitt stökiga rum och sedan kommer väl älsklingen min framåt kvällningen. Härlig lördag med andra ord..

/E

18 februari...

Då har man äntligen sportlov efter en riktigt jobbig vecka i skolan. Jag har lyckats lämna in min samhällsrapport, gjort religionprov, haft engelska redovisning och äntligen fått mitt designprojekt klart. Blev ganska nöjd med tanke på hur mycket annat jag haft att göra. Men som sagt nu är det sportlov, som i år kommer att bestå av shopping, packning och andra förberedelser inför min uppkommande resa. Ska även hinna med att umgås med mina fina vänner och såklart min pojke. Tur att man inte åker i helgen som de flesta av mina klasskompisar gör, då hade det vart panik nu kan jag lova...

Ikväll kommer Amelie och Dennis hem till mig och Marcus så ska vi ha lite filmkväll och mys. Så alla kära klasskamrater ha det så himla roligt ni kan nu ute i världen!!!

Valentines day

Iskallt ute idag ju, usch önskar lite att man åkt till ett varmt och soligt land ibland, men jag är helnöjd med att åka till Kina så jag ska inte klaga. Det börjar som sagt närma sig nu och redan nu i helgen åker många av mina klasskamrater. Vi kommer i stort sett vara utspridda över hela världen, jag och mina klasskompisar. Kina, Japan, Australien, USA, Indien, Holland, Tyskland och England... Åhh så sjukt spännande! Men först en vecka fylld med massa skolarbete. Både religion och fysikprov, dessutom inlämning av samhällsrapport och som gräddet på moset ska vårt egendesignade rum vara klart denna vecka. Som vanligt innan ett lov känns det som. Jaja allt blir ju iaf lättare med tanke på utlandspraktiken.

14 dagar

Idag är det exakt 2 veckor kvar tills jag och Johanna Åkerlund åker till Kina. Helt sjukt, känns overkligt men sant. Borde börja skriva packlista och allt sånt där men de har inte blivit av än...

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0