Söndag

Söndag idag då. Dagen började med att vi steg upp klockan tolv, en välbehövlig sovmorgon tog vi. Efter det gick vi ner till resturangen Tapas och käkade ciabatta mackor med bacon, tomat och stekt ägg till brunch. Idag var det som alla andra dagar den här senaste veckan, runt 17 grader varmt så vi satt till och med ute och åt vår lilla brunch. Mysigt.

Sen slängde vi oss in i en taxi mot Lamatemplet. men vi kom inte så långt förrän trafikstockiningen var igång igen. Denna gång berodde det på en man som stannat sin bil mitt på infarten till köpcentrumet Yashow så inga bilar kom förbi, inklusive oss. Poliser och vakter stod och diskuterade vilt med mannen. Alla blev argare och argare och en av vakterna slog till och med till mannen. Till slut kom vi äntligen förbi. Inträdet till Lamatemplet kostade bara 25 Yuan, många sevärdheter är verkligen billiga. det blåste ganska mycket när vi va där men det var ändå varmt och skönt i luften. Området innehöll byggnader som så många andra var väldigt vackert utsmyckade med guld, andra färger och massor av detaljer. I alla de större byggnaderna fanns massor av olika Buddhor. Dom var verkligen jättehäftiga att se. Stora skapelser, oftast i guld, med många detaljer. Buddhorna satt på stora altare och runt omkring hängde tyger, blommor och massor av dekorationer. Framför var massor av ljus tända och det stod bägare och skålar med gåvor till dem. Både utanför de tempel där dessa buddhor fanns och innanför bad alla besökare som var buddhister. de tände rökelse och stod på knä med händerna ihop. det var intressant att se dessa religösa riter. I ett av många tempel fanns den största buddhan av alla. det var en stående Buddha i guld. den var totalt 26 m hög! 18 meter av statyn var ovanför marken och resternade 8 meter var under marken. Den var helt enorm och väldigt mäktig att se på. Vi kollade även på en liten utställning inne på området. det var en samling av massor av olika Buddha statyer i koppar. Väldigt fina figurer. I mitten av utsällningshallen satt en kinesisk man upphöjd på något slags altare. Han såg jätteverklig ut så jag trodde först att det var en verkig människa. han stirrade rakt in i ögonen på en men blinkade aldrig så han var väl trots allt inte levande. men lite läskigt var det.

Man fick tyvärr inte ta så mycket kort på Lamatemplet. Utanför alla små tempel gick det bra men där inne bland buddhorna var det förbjudet. var synd för det var verkligen vackra skapelser men samtidigt förstår jag. Man måste ju respektera någons religösa tro. Såg även några munkar när vi va där!

Innan vi åkte från stället där templet låg gick vi runt lite på gatan utanför. Där låg mängder med butiker som sålde exakt samma saker: Rökelsepinnar och Buddhastatyer. Vad jag inte ville se fick jag också till slut se här i Kina. Instängda djur i små burar på gatan. Ja, vi såg en kanin i en liten stålbur utan spån eller något bekvämt att ligga på. Den hade lite vatten och en tom matskål men det var allt. Bredvid kaninen stod en plasthink med vatten i. Där låg tre eller fyra stora grodor. Det var visserligen inte hundvalpar eller kattungar i burarna, men djur som djur liksom. Usch sånt gillar jag inte, mår bara dåligt av att se det. Önskar jag kunde köpa alla djuren och ta hand om dem på något vis.

Middagen åt på The Orient Kitchen som visade sig vara en mycket bra resturang med kinesisk mat. Vi beställde in vårrullar, biff med stekta nudlar och räkor i sötsur sås. det smakade väldigt bra och vi har äntligen fått äta vårrullar som vi letat efter.

Idag är det exakt två veckor sen vi kom hit till Kina. Två veckor kvar. Halva tiden har gått och tiden har gått väldigt fort. Vi har redan hunnit göra så mycket roliga saker och jag ser framemot mer av det. Imorgon är det måndag och dags för en ny arbetsvecka. Vi ska börja tillverka våra pastamått så vi får se hur det går. Förmodligen bra som det mesta hitills :) Senare ska jag och Johanna ha lite myskväll med film och godis. Skönt att ta det lungt en kväll och bara stanna på hotellrummet.

puss puss

PS. Imorrron kommer massor av bilder från helgen upp

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0