Pearl Market

Hallå igen

Idag blev det en lång sovmorgon fram till klockan elva. Blev väckt av Johanna som slet upp gradinerna och de va ljust ute...? Hallå vart försvann natten? Känns som det knappt va någon natt men jag sov väl väldigt bra helt enkelt ;) Gårdagens undersökning av nattlivet här i Beijing blev väldigt lyckat. Vi hittade ett ställe med bra musik och ganska blandat folk. Vi hade det jättetrevligt och dansade mycket. Träffade faktiskt på några fransmän som vi pratade lite med. Väldigt lyckad kväll, över förväntan!

Jaja dagens frukost uteblev eftersom vi gick upp så sent, det blev brunch istället på en liten mysig resturang nära Yashow. Vi var där för att träffa en grupp fransmän (och kvinnor^^) från Sandvik i Frankrike, som är här på ett kort besök för att se hur Sandvik i Langfang kan ha så kort lead time, alltså typ produktionstid. Chefen hemmifrån Gimo var också här, Jan Liljeros alltså. Efter lunchen gick vi en runda på Yashow, så att gubbaarna kunde beställa sräddarsydda kostymer. Vi gick runt med Monika och hon visade oss hennes små "stammis ställen" där vi kunde få bra priser, för att vi va med henne. Jag lyckades såklart inte hålla mig från att handla något så det blev två fina sommarklänningar för 138 kr tillsammans. Efter Yashow blev det lie sightseeing i stan och sen stanna vi till på Pearl Market, som är ett stort shoppingcentrum med mest smycken, klockor och väskor. Där köpte jag två klockor, två halsband och en ring. Blev dock bara en timmes shopping men vi kommer åka tillbaka igen. På väg hem från Pearl Market hade det hunnit bli mörkt ute så det var jättemycket neonlysen överallt i stan, på hus,vägar och ja allt. Väldigt vackert på något vis.

Middag åt vi alla tillsammans, tror vi va typ 15 personer, på en superlyxig resturang. Den var jättefin med en liten flod genom returangen med fiskar och en bro. Eftersom  vi var så många fick vi ett eget stort rum med bara vårt bord. Alla satt runt ett gigantiskt runt bord. Det var verkligen en formell och ordentlig middag med, ja vad ska man säga, riktig buisness style. Det var till och med så att vi satt varannan kvinna varannan man, för att varje man skulle ha sin bordsdam typ. Fint ska de va! Den som var "ledaren" av sällskapet hade också en speciell plats vid bordet, där det var en annan sorts servett, och det var då i vårt fall Yngve. Har nog aldrig varit på en sån fin tillställning! Jag satt mellan två fransmän, den ena sa inte ett ord på engelska och den andra var helt okej. Han pratade på om produktion och andra teknikgrejer. Maten var iaf toppen! Vi åt massor av olika kinesiska specialiteter. Maten stod på en stor rund glasbricka mitt på bordet, så man snurrade och kunde plocka till sig mat från alla olika rätterna. Vi delade alltså på maten allihopa, chinese style. Maten bestod bland annat av olika stekta grönsaker, böner, kyckling, revbensspjäll på kinesiskt vis, något slags vitt bröd, lotusrot, ris, fisk med sötsur sås och ett knyte med något sött grejs i. Gillade typ allt. Fick en fruktskål till efterrätt också. Undrar vad den lyxiga middagen kan ha kostat...

Nu sitter vi som vanligt och bloggar på hotellrummet och lyssnar på lite musik. Vi upptäckte att vårt rum inte är sig likt från när vi kom hit. Det är väldigt mycket stökigare. Det ligger kläder och andra shoppingfynd utspridda lite här och där. men vad kan man förvänta sig när två tjejer är i en av världens bästa shoppingstäder...?

Imorron blir det ingen sovmorgon utan uppstigning klockan sju. Vi ska nämligen åka iväg till Kinesiska Muren och Förbjudna staden. Ska bli riktigt häftigt! Kommer åka tillsammans med fransmännen denna gången med.

Hejs svejs



Middag på lyxig resturang med hela sällskapet.



Jan Liljeros, en fransyska och Jean-Pierre, också han från Frankrike, men han kunde svenska eftersom hans fru var från Sverige.



All den goda kinesiska maten utplacerad på en snurrande glasskiva. Smaskens!




Monika längst bort i bild, sen en pratglad fransman till bordsherre och så jag då. Fransmannen närmast i bild kanske inte visade sin mesr smickrande sida på denna bild, haha. Pinnarna i högsta hugg!



Vid ingången till Pearl Market.



Någon byggnad vi åkte förbi på vägen genom Beijing. Tyckte den såg fin ut så det blev ett kort, som på allt annat jag ser, hhaha.




Government Court House, alltså den kinesiska rätten. Tror att detta var det hittills tråkigaste och fulaste huset av de moderna husen jag har sett. Lite mer stil kan väl den kinesiska diktatorn ha? eller?



Railway Station. En väldigt fin och upplyst byggnad när det blev mörkt ute.



En valig gata i Beijing, alltså där det inte finns massa höghus eller andra flashiga byggnader. 



En bild från ett slumområde eller vad man ska kalla det. Det är en sån varierande standrad här i Beijing. På ena sidan av gatan finns lyxiga köpcentrum och på andra sidan kan man se områden som det på bilden. Beror mestadels på Kinas otroligt snabba utvecklig under bara 30 år, alla har liksom inte hunnit med riktigt märker man. Här är man antingen superrik eller superfattig, däremellan finns det inte lika många. Vid middagen ikväll hörde jag också att man brukar säga att det finns tre olika kategorier av människor i Beijing. Först har vi dem som är riktiga infödingar som har ett pass från Beijing, det är ca 8 miljoner. Sen har vi lika många som kommer utifrån och som är här för att jobba. Sist finns den grupp av människor som på pappret inte existerar. de som är här och som man ofta ser sopa gator och liknade runt om i stan. Man kan kalla dem för invandrare, och de kommer ju och går som de vill så därför har ingen riktigt koll på hur många som lever i Beijing. men det är troligtvis över 20 miljoner. Sjukt mycket människor! 


Kommentarer
Postat av: LENA

Va ni får uppleva ! Kul!

Jag längtar dit nu. Ha det !



Lena

2011-03-05 @ 17:47:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0