Nattliv

Ja då har vi kommit hem från en mycket trevlig middag tillsammans med bossen Yngve och Monika. Vi va på ett väldigt mysigt belgiskt ställe där vi åt pepparbiff med pommes och lite rött vin till det, mycket mumsigt! Blev även bjudna på en god liten glass desert med kaffe och gräddsmak :)





För övrigt har dagen på jobbet gått ganska fort. Vi har tillbringat förmiddagen på PVD avdelningen tillsammans med en snäll men lite blyg kille. Vi observerade mest vad man gjorde där och sen blev det lunch. Idag var det inte så mycket på tallriken som föll mig i smaken. Det blev ris och kyckling med jordnötter. På eftermiddagen var det tänkt att vi skulle börja med ett litet miniprojekt men han som skulle hjälpa oss med detta dök aldrig upp. Vi letade i verkstaden och ja överallt, till slut, efter två timmars väntande dyker han upp och då är det dags för något slags möte i matsalen, så vi följde med dit. det var ett möte för alla operatörer som hölls av chefen Yngve och Fan Tang. De handlade om hur det såg ut för Sandvik på marknaden och hur all statistisk data såg ut. Efter mötet trodde killen som skulle hjälpa oss med projektet att vi redan hade fått hjälp, så nu ska vi börja med det på tisdag istället, ett litet missförstånd men det gjordfe inget. Vi fick jobba med vår uppgift från Yngve istället som går ut på att jämföra Langfang med Gimo och försöka hitta förbättringar till fabriken i Kina. Vi blev även idag bjudna på kinesiskt te av operatörerna, denna gång med små rosenknoppar i.

Just nu sitter jag och Johanna på hotellrummet och har lite fredagsmys kan man säga. Vi har köpt hem vitt vin, pringles och M&Ms. Hittade en jättebra mataffär här i närheten som hade jättemycket bra varor som vi är vana med från Sverige. Så dit kommer vi nog gå fler gånger. Mataffären hade som ett eget litet systembolag där åldersgränsen var 18 år. Köpte ett helt okej vin för 37 kr. Dock gjorde vi ett litet misstag. När vi kommit in på hotellrummet och det var dags att öppna flaskan visar det sig att det är kork och inte en vanlig skruvkork på flaskan. Vi, som inte har någon som helst öppnare på rummet, får lite skamsna gå ner till hotellreceptionen och fråga snällt om hjälp... Som tur var var det lätt fixat men lite pinsamt var det. Hotellpersonalen flinade när vi gick därifrån och måste ha tyckt att vi var ganksa korkade, haha.



Om en stund ska vi gå ut på stan och uppleva Beijings nattliv tänkte vi. Ska kolla in den kända Bar Street som ligger precis utanför hotellet. Får se vad man stöter på för roliga barer... men vi kommer självklart ta det lungt, vi är ju faktiskt i ett ganska främmande land.

Imorron blir det en utflykt till Pearl Market med en grupp fransmän, blir säker skoj.

Ha en bra kväll hemma i Sverige! Och desamma till alla klasskompisar som är spridda över hela världen ;)






Kommentarer
Postat av: Svärmor Anna

Hej på dig Emma. Följer din blogg med spänning. Vilka fantastiska bilder du tagit, kan tänka mig att det är hur mycket som helst att upptäcka. Ser fram emot fler bilder från muren och förbjudna staden. Var rädd om dig och hälsa kompisen. Bamsekram från mig <3

2011-03-04 @ 16:44:24
Postat av: Emma

Åh tack, det finns verkigen hur mycket som helst att upptäcka och se här. Ingen dag är den andra lik. Har redan tagit massor av bilder som jag får visa hemma i Sverige sen. Vi lerver verkligen livet här och trivs hur bra som helst. Shoppingen är jättebra och billig, perfekt för mig som är lite av en shoppoholic ;) Hoppas allt är bra hemma! ta hand om Marcus åt mig också, han verkar vara lite deppig :(



massor med kramar <3

2011-03-05 @ 17:29:26
URL: http://emmaslillaresa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0